,

Volvo Lastvagnar tecknar flera samarbetsavtal i Irak

Volvo Lastvagnar tecknar flera samarbetsavtal i Irak och en avsiktsförklaring att
leverera ett tusen lastbilar till ett värde av en miljard kronor.
Företaget försöker att återupprätta sin närvaro i Irak igen och lyckades i juli i år att teckna ettexklusivt import avtal med sin lokala partner i Bagdad.
Under ett officiellt besök till Kurdistan och Bagdad den 26 juli, besökte Volvo Lastvagnar,International Division flera statliga institutioner och det statliga bolaget; State owned Companyfor Automotive Industry (SCAI). Volvo Lastvagnar har då tillsammans med sin lokala partnertecknat ett samarbetsavtal med planer på ’ semi-knocked down’ och ’ complete knockeddown’ montering i Irak.Dessutom tecknades en avsiktsförklaring och samförståndsavtal för leverans av mer än etttusen lastbilar till ett värde av mer än en miljard kronor till transportministeriet och dess relateradestatliga företag.

”Volvo Lastvagnar är nu tillbaka i Irak, som är ett av de länder som har högsttillväxtpotential i Mellanöstern (infrastruktur, konstruktion, olja och gassektorn samt långvägstransporter). Utifrån detta förväntar vi oss en kraftig tillväxt i efterfrågan av tunga lastvagnar.Volvo Lastvagnar vill i de kommande åren, bli det volymmässigt, ledande tunglastbilsmärketi Irak där det erbjuds enastående efterförsäljningsservice och säljstöd som överträffar”.

kundens förväntningar. Säger Stefan Soenchen, General Manager, Iraq operations.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *